Διαφωνίες στην ΚΕΔΕ για τη μεταφορά των μαθητών ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διαφωνίες στην ΚΕΔΕ για τη μεταφορά των μαθητών



Οποια αρμοδιότητα αναλαμβάνουμε την φέρνουμε σε πέρας ειναι η πάγια στάση της Αυτοδιοίκησης όπως θύμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης και σε σχέση με την υπόθεση της μεταφοράς μαθητών, όμως κάποιοι δήμαρχοι, που δεν είναι λίγοι, εξέφρασαν την άποψη ότι τέτοιες αρμοδιότητες διεκπεραιωτικού χαρακτήρα που στο τέλος θα καταλήξουν να τις πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου οι δήμοι, καλύτερα να μεταβιβάζονται αλλού.
Ετσι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Ασκούνης το νομοσχέδιο κατατέθηκε, η αρμοδιότητα μεταφέρεται στις περιφέρειες αλλά η ΚΕΔΕ διαφωνεί και ζήτησε από τον Υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να τροποποιήσει την διάταξη. Ο κ. Ασκούνης μάλιστα τόνισε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον υπολογισμό του μαθητοχιλιόμετρου και γι αυτό μόνο 11 είναι οι δήμοι που κατόρθωσαν να διεκπεραιώσουν τους διαγωνισμούς.
Η ΚΕΔΕ πάντως περιμένει την διυπουργική επιτροπή Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Παιδείας ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ για να κάνει τις σχετικές προτάσεις της ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών), συμφωνεί στην συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

Πηγή: myota