Αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο στην Πλ.Κύπρου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο στην Πλ.Κύπρου



Με αφορμή τις συνεχείς ρατσιστικές επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διοργανώνει αντιφασιστικές διαδηλώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμερικής, στο Νέο Ηράκλειο και την Καλλιθέα, με κεντρικό σύνθημα: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας».

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, μετά τον Αγιο Παντελεήμονα, η Χρυσή Αυγή έχει βάλει στόχο την εξάπλωσή της στην πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρει την επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του 21χρονου Ελληνο-αιγύπτιου, ο οποίος υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό μάτι. Στην πλ.Αμερικής, η αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιείται στις 13:00.

Στο Ν.Ηράκλειο είναι προγραμματισμένες δύο διαδηλώσεις: η μία την Παρασκευή στις 19:00 στο Θεατράκι της πλατείας και η δεύτερη το Σάββατο στις 18:00 στην πλατεία Ηρακλείου.

Η Κίνηση υπενθυμίζει την ιστορία των αγώνων κατά των ναζί και των ταγματασφαλιτών στην Καλλιθέα και τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να εμποδιστεί στην επιχείρησή της να ιδρύσει ορμητήρια για πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις.

Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Κύπρου, η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη στις 12:00 του Σαββάτου.