Δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Η Καλλιθέα τι κάνει; ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Η Καλλιθέα τι κάνει;



«Αποστολή»: Δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας



Μέσα από το σχέδιο παρέμβασης με τίτλο: «Αποστολή για την κοινωνική ένταξη και απασχόληση ευάλωτων ομάδων», οι Δήμοι Αθηναίων και Μοσχάτου – Ταύρου, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ανεργία και να δώσουν στους δημότες, που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, την ευκαιρία για μια νέα επαγγελματική πορεία.

Αντικείμενο του σχεδίου είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από τη διάγνωση εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε αστέγους, μακροχρόνια ανέργους, άνω των 45 ετών, και με χαμηλά τυπικά προσόντα, καθώς και σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.

Το σχέδιο υλοποιείται από την αναπτυξιακή σύμπραξη «Δίκτυο Αλληλεγγύης», με συντονιστή την ΜΚΟ «Αποστολή» και μέλη την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Άποψη Α.Ε.», την Mentoring Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ανώνυμη Εταιρεία, την Ελληνική εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, την ΜΚΟ «Διογένης» και το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο αριθμός των ατόμων που προβλέπεται να επωφεληθεί από αυτό το σχέδιο, ανέρχεται στους 80. Οι τομείς απασχόλησης σχετίζονται με την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν βοήθειας, τη φύλαξη χώρων και την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού ή συντήρησης κτιρίων και χωρών. Η έναρξη του σχεδίου έγινε την 01/07/2012 και η λήξη του θα πραγματοποιηθεί σε 21 μήνες, στις 31/03/2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως 15/10/12.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σχέδιο Παρέμβασης: «Αποστολή για την κοινωνική ένταξη και απασχόληση ευάλωτων ομάδων», μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 2130 184400.
 
my-mosxato.blogspot.gr/