Από το "Master Chef 2" στην Καλλιθέα ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Από το "Master Chef 2" στην Καλλιθέα

 Από τη Νίκη Ρωμανού
Όταν ο Γιώργος Γεράρδος δήλωνε στην κάμερα του τηλεοπτικού ριάλιτι μαγειρικής ότι είναι αυτοδίδακτος, έλεγε πέρα για πέρα αλήθεια. Προτού δηλώσει συμμετοχή στο 'Master Chef 2', η μοναδική σχέση που είχε με τη μαγειρική ήταν να πειραματίζεται στην κουζίνα του σπιτιού του με αυτόπτες μάρτυρες τη γυναίκα του και την μικρή του κόρη και να φωτογραφίζει φαγητά, μεταξύ άλλων, καθώς επί 20 χρόνια δήλωνε και δηλώνει επαγγελματίας φωτογράφος στον χώρο της διαφήμισης, των εντύπων, και της μόδας.
Έτσι, ο Γιώργος είπε να δοκιμάσει την τύχη του και να μπει στα βαθιά της γαστρονομικής τέχνης και της τηλεοπτικής έκθεσης:"Επειδή ήμουν τελείως άπειρος, φοβόμουν μην αποχωρήσω από το παιχνίδι πρώτο ή δεύτερος. Είχα την εμπειρία του φαγητού, όχι όμως και την τεχνική. Αυτή επιζητούσα να μάθω" μου λέει σε ένα κενό μεταξύ μιας φωτογράφισης μόδας που μόλις έχει τελειώσει και μιας βραδιάς στον 'Ανθό Γεύσεων' που άνοιξε τις πόρτες του εδώ και λίγες εβδομάδες.
Τελικά ο Γιώργος όχι μόνο δεν έφυγε από τους πρώτους από το Master Chef αλλά ήταν o τελευταίος που αποχώρησε πριν τον τελικό που δε μεταδόθηκε ποτέ από το κανάλι της Παιανίας. Μπορεί να του έλειπε αφάνταστα η οικογένειά του όσο ζούσε εσώκλειστος για τις ανάγκες του τηλεοπτικού ριάλιτι, όμως συνολικά η εμπειρία αυτή αποδείχτηκε το εισιτήριο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: ένας 'Ανθός Γεύσεων' που να συμβολίζει την αρχή της ζωής και την αισιοδοξία και να προσφέρει καλό φαγητό που για τον Γιώργο και την ομάδα του σημαίνει στην ουσία του αγνές πρώτες ύλες.
"Όλα τα υλικά και τα προϊόντα μας, από τα κρέατα μέχρι τα αναψυκτικά, οι μπύρες και τα κρασιά  προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους ερχόμαστε κατευθείαν σε επαφή χωρίς τη διαμεσολάβηση χονδρεμπόρων", μου αναφέρει ο αυτοδίδακτος και πλέον γνωστός μάγειρας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες σταθερές αξίες πάνω στις οποίες ήδη χτίζει τη φήμη του το μαγαζί, όπως το βουβαλίσιο μπιφτέκι από φάρμα της Κερκίνης και ο μαύρος χοίρος από φάρμα της Κατερίνης που κλέβουν την παράσταση στον μαυροπίνακα του μαγαζιού ο οποίος λειτουργεί ως κατάλογος και κάθε εβδομάδα σβήνεται και ξαναγράφεται ώστε να υπάρχει εναλλαγή στις γευστικές προτάσεις που παρεμπιπτόντως κυμαίνονται από 5 έως 10 ευρώ.
Εκτός από τα βασικά πιάτα εξίσου ελκυστικά είναι και τα ορεκτικά όπως η πατατοσαλάτα και η μελιτζανοσαλάτα με κοπανιστή Μυκόνου ενώ το brunch του σαββατοκύριακου διαθέτει όποια παραλλαγή του αυγού έχεις όρεξη, από καγιανά μέχρι τηγανητά αυγά με σουτζούκι, burger με το εξαιρετικό βουβαλίσιο μπιφτέκι που λιώνε στο στόμα, γιαούρτι με μούσλι και σπιτικό κέικ.
Αφού εξαντλήσαμε το θέμα της γεύσης, ας μιλήσουμε για το άλλο μεγάλο ατού της νέας άφιξης στην Καλλιθέα που δεν είναι άλλο από την αισθητική της. Από το απέναντι πεζοδρόμιο επί της οδού Ευαγγελιστρίας καταλαβαίνεις ότι αυτός ο 'Ανθός' έχει χαρακτήρα βγαλμένο από τη ρετρό νοσταλγική αισθητική που κυριαρχεί μέσα σε λίγα τετραγωνικά.
Παλιά αντικείμενα, όπως μια μαύρη γραφομηχανή και τα βαρέλια  τους αφαιρετικούς πίνακες, το γεωμετρικό μοτίβο στο πλακάκι, τα ξύλινα και μεταλλικά τραπέζια και τα industrial φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι.
Και για να δέσει το γλυκό, όχι το πεντανόστιμο φοντάν σοκολάτας με κρέμα κάρδαμο, εκείνο που λέμε ως τρόπος του λέγειν, από τα σχεδόν κρυμμένα ηχεία στο πατάρι παίζει τζαζ, soul και χαλαρές indie pop μελωδίες για να ολοκληρωθεί σωστά  και χορταστικά το ταξίδι στο παρελθόν με τη συνοδεία προσεγμένων cocktails.
Ανθός Γεύσεων, Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213-0271631


http://www.cosmo.gr