Ομόφωνα κατά της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων του Προαστιακού στον Ταύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ομόφωνα κατά της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων του Προαστιακού στον Ταύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συντάχθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων του Προαστιακού στην περιοχή του Ταύρου.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, αποτέλεσμα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, αφού μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου, έγιναν πλήρως κατανοητά τα επιχειρήματα του Δήμου για τις τεράστιες συνέπειες που θα επέλθουν σε βάρος της πόλης του Ταύρου, της ποιότητας ζωής των πολιτών και γενικότερα σε βάρος του περιβάλλοντος, εάν κατασκευαστούν οι ανισόπεδοι κόμβοι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και στις δυο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έλαβε το λόγο και εξήγησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στήριξη των αποφάσεων και των θέσεων του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Σγουρός, παίρνοντας το λόγο, αφού εξήρε το έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, στάθηκε αρωγός στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αρμοδίου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιάκωβου Προμπονά, ο οποίος εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας πρότεινε την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων της Περιφέρειας.

Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, Δήμος και Περιφέρεια, έχουμε ταυτόσημη άποψη για το σημαντικό αυτό θέμα. Η λύση, όπως τόνισε το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι η υπογειοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε”.
πηγή newsta.gr